wengé wandsysteem Royal van Poul Cadovius VERKOCHT

Wengé wandsysteem ‘Royal System’, in de jaren ’50 ontworpen door de Deen Poul Cadovius.

Dit modulaire wandsysteem van zware en degelijke kwaliteit kan naar eigen smaak worden ingericht. Het bestaat uit een secretaire, een grote en een kleine ladekast, een vitrinekast met glazen schuifdeurtjes, 7 planken & plankendragers, 2 hoge en 2 lage wandlatten. Het wengé hout (een tegenwoordig beschermd hardhout dat in de jaren ’50, ’60 veel werd gebruikt voor luxe meubelen) heeft een warme, diepe kleur en mooie tekening.

De secretaire heeft een (met een sleutel af te sluiten) klep en aan de binnenzijde een aantal vakken en 2 schuiflades. (let op: de lichte vlekken op de foto worden veroorzaakt door zonlicht en zijn dus geen beschadidingen o.i.d.)
De grote ladekast heeft 3 lades en de kleine ladekast 1 lade. Alle lades zijn van massief hout.
De vitrinekast heeft 2 glazen schuifdeurtjes met gefreeste handgreepjes en (aan binnenzijde) een glazen legplankje.

De klep van de secretaire heeft aan de buitenzijde een kleine beschadiging (zie 14e foto) en aan de rand van de binnenzijde een aantal beschadigingen (zie 15e foto). De grote ladekast heeft een kleine beschadiging aan de achter-/zijkant (zie 16e foto). Een glazen schuifraampje van de vitrinekast heeft een beschadiging aan de onderzijde (zie 17e foto). De 4 korte planken zijn ingekort (niet origineel), waarvan 2 een inkeping hebben voor eventuele elektriciteitssnoeren (zie 18e foto).

Het wandsysteem heeft hier en daar wat gebruikssporen, maar dit is zeker niet storend. Het geheel ziet er – gezien de leeftijd – nog keurig uit.

Afmetingen gehele wandsysteem: b 2.20 x h 2.02 m.

Secretaire:          b 80 x h 42,5 x d 35,5 cm.

Ladekast:            b 80 x h 42,5 x d 35,5 cm.

Ladekast:            b 80 x h 15,5 x d 30 cm.

Vitrinekast:         b 80 x h 34 x d 30 cm.

Prijs: VERKOCHT

Interesse: mail naar marlou@vanoudedingen.nl

Mid century wengé wall unit ‘Royal Systems’ by Poul Cadovius in good condition. SOLD

 

wandsysteem Poul Cadovius voor Royal 1 (2)