fotoboek ‘Nederland in beeld’ 1945 VERKOCHT

Fotoboek getiteld ‘Nederland in beeld’ uitgegeven in het vredesjaar 1945 door ‘De Spaarnestad’ in Haarlem.

Een bijzonder boek dat is samengesteld voor ‘onze Geallieerde Vrienden…’ met als doel dit bij terugkeer naar eigen vaderland (1945) als aandenken aan Nederland mee te geven. ‘Had de nog altijd heerschende papierschaarschte ons geen beperking opgelegd, we zouden dit boek nóg prachtiger, nóg omvangrijker hebben gemaakt….’. ‘Hier is dan ons land….geniet van zijn schoonheid in vriendelijke herinnering en vergeet het niet, nu Gij het eenmaal Uw vriendschap geschonken hebt!’.

Het voorwoord is in Nederland én Engels geschreven. Het boek bevat 64 zwart-wit foto’s van o.a. Amsterdam, Marken, Hoorn, Alkmaar, Haarlem, Rotterdam (met speciale aandacht voor gebombardeerde binnenstad, o.a. 7e foto), Den Haag, Groningen, Elburg, Grauw, Zwolle, Deventer, Kampen, Amersfoort, Elspeet, Utrecht, Arnhem, Ruurlo, Limburg, Middelburg, enz. Op de laatste pagina staat een foto met de tekst ‘Nederland zal herrijzen’.

Het harde kaft boek is in gebruikte conditie, er zitten wat vlekken op (zie 1e en laatste foto). Op de eerste pagina staat een opdracht in het Frans geschreven (kroontjespen!) aan de familie Legros. De overige pagina’s zijn in uitstekende conditie, geen beschadigingen, vlekken, waterschade, schimmel, o.i.d.

Afmetingen: h 32,5 x 24,5 b cm.

Prijs: VERKOCHT

Interesse: klik hier
Vragen: mail naar marlou@vanoudedingen.nl

fotoboek Nederland in beeld 1945 1